Een urn gebruiken als keepsake

Er zijn vele manieren waarop we onze dierbaren kunnen herdenken na hun overlijden. Een urn gebruiken als keepsake is een van deze opties. Het is een tastbare herinnering aan de overledene die kan worden bewaard in een speciale plek in huis. In dit artikel zullen we kijken naar hoe urnen als keepsake worden gebruikt en de voordelen hiervan.

Wat is een keepsake?

Een keepsake is vaak een kleiner formaat dan een volwaardige urn en kan worden gemaakt van verschillende materialen zoals hout, keramiek of metaal.

Voordelen van een urn als keepsake

Een keepsake heeft meerdere voordelen. Ten eerste kan het een tastbare herinnering zijn aan de overledene. Het kan een speciale plek in huis krijgen waar het altijd zichtbaar is voor familieleden en vrienden. Hierdoor kan het een bron van troost zijn en kan het bijdragen aan het rouwproces.

Een ander voordeel is dat een urn als keepsake vaak makkelijker te vervoeren is dan een volwaardige urn. Dit kan handig zijn als de nabestaande de as van de overledene wil meenemen op reis of wil delen met familieleden die ver weg wonen.

Daarnaast kan een urn als keepsake ook een manier zijn om de overledene op een creatieve manier te herdenken. Er zijn veel personalisatie-opties beschikbaar zoals het toevoegen van een persoonlijke tekst of afbeelding. Zo kan de urn een unieke weerspiegeling zijn van de overledene.

Niet alleen voor as

Een ander aspect van urnen als keepsake is dat ze niet alleen gebruikt kunnen worden om as te bewaren, maar ook om andere persoonlijke aandenkens in te bewaren. Dit kan bijvoorbeeld een horloge zijn dat de overledene vaak droeg, sieraden of een brief. Dit geeft familieleden en vrienden de mogelijkheid om nog dichter bij de overledene te zijn en een fysieke herinnering te hebben aan hem of haar.

De Waymood urn als keepsake

De Waymood-urn is mede ontstaan vanuit het idee dat een ‘urn’ meer is dan alleen een ‘ashouder’. De urnen hebben ook sterk de functie van een herinneringsobject; een subtiel, stijlvol monumentje voor een dierbare.

Het object hoeft natuurlijk ook niet gevuld te worden met as. Met name de kleinste urn is zeer geschikt als ‘keepsake’: een mini-urn voor het bewaren van een persoonlijk aandenken, zoals een horloge, sieraden of een brief.

In conclusie, een urn gebruiken als keepsake biedt vele voordelen. Het is een tastbare herinnering aan de overledene die kan worden bewaard in een speciale plek in huis. Het kan ook een manier zijn om de overledene op een creatieve manier te herdenken en kan ook een makkelijke manier zijn om de as van de overledene te vervoeren of te delen met familieleden die ver weg wonen. Bovendien bieden urnen als keepsake de mogelijkheid om geen as maar een persoonlijk aandenken te bewaren. Zoals een horloge, sieraden of een brief. Dit kan een unieke manier zijn om nog dichter bij de overledene te zijn en een fysieke herinnering te hebben aan hem of haar.