Geen producten in de winkelwagen.

Waymood plant een boom voor iedere verkochte urn

Duurzaamheid

Vanuit duurzaamheid streven we er bij Waymood naar om zo min mogelijk impact te hebben op het milieu en klimaat. Dat doen we door onder andere onze keuze van productiemethode, leveranciers en materialen.

Duurzame productie

De Waymood Design Urn is een neo-crafted urn: een combinatie van de precisie van moderne techniek (3d-printen) en het persoonlijke van handwerk. Met 3-d printen gebruiken we enkel het materiaal dat nodig is, niets extra en we produceren dus geen afval. De geprinte urn wordt handmatig geschuurd en vervolgens gebeitst.

Leveranciers & Materiaal

Zowel het met houtvezels gevulde printfilament als de gebruikte beits hebben een biologische oorsprong. De houtvezels zijn een restproduct van houtzagerijen in Duitsland. Het filament wordt op kartonnen (in plaats van kunststof) spoelen aan ons geleverd.

De beits wordt 100% gemaakt met behulp van zonne-energie energie.

Verzenden van de urn doen we zoveel als mogelijk met de CO2 vriendelijke variant van de bezorgdiensten.

Is de Waymood urn dan helemaal CO2 neutraal?

We doen enorm ons best om de CO2-footprint te minimaliseren, maar helemaal neutraal is het niet. Immers, er is altijd energie nodig om de urn te maken. Omdat we dat graag zo veel mogelijk willen compenseren, wordt er per verkochte urn een boom geplant via Trees for All

Dit alles zorgt ervoor dat de Waymood urnen niet alleen milieuvriendelijker zijn, maar ook meer in lijn met het idee van een duurzame cyclus van leven en overlijden.

Lees meer over urnen en duurzaamheid