Waymood plant voor elke verkochte urn een boom

Duurzaamheid speelt tegenwoordig een steeds grotere rol in bijna alle aspecten van ons leven. En dat geldt ook voor de productie van urnen. Urnen zijn een tastbare herinnering aan een dierbare die is overleden en spelen vaak een belangrijke rol in het rouwproces. Het is daarom belangrijk dat de productie van urnen zo duurzaam mogelijk is, zowel voor het milieu als voor de mensen die ermee werken.

Materialen

Een van de belangrijkste aspecten van duurzame productie is het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Traditioneel worden urnen vaak gemaakt van keramiek, marmer of brons. Deze materialen zijn niet altijd duurzaam. Er zijn echter alternatieven, zoals bijvoorbeeld biologisch afbreekbare urnen gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe, hout of zeeschelp. Of urnen gemaakt van gerecycled materiaal zoals glas of papier. Dit zorgt ervoor dat de urnen niet alleen milieuvriendelijker zijn, maar ook meer in lijn zijn met het idee van een duurzame cyclus van leven en overlijden.

Arbeidsomstandigheden

Een ander belangrijk aspect van duurzame productie is de arbeidsomstandigheden van de mensen die de urnen maken. Veel urnenfabrieken zijn gevestigd in ontwikkelingslanden waar arbeidsomstandigheden vaak slecht zijn. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor urnen die zijn gemaakt in fabrieken waar eerlijke arbeidsomstandigheden heersen. En waar geen kinderarbeid wordt toegestaan. Dit is niet alleen goed voor de mensen die de urnen maken, maar ook voor degenen die de urnen koopt. Zij kunnen zich veilig kunnen voelen in de wetenschap dat hun urn op een ethische manier is gemaakt.

Distributie

Duurzaamheid speelt ook een rol bij de distributie van urnen. Veel urnen worden over de hele wereld vervoerd, waardoor er veel CO2-uitstoot ontstaat. Er zijn echter ook alternatieven, zoals bijvoorbeeld lokale productie van urnen, of het kiezen voor urnen die op een duurzame manier zijn vervoerd.

Waymood Design Urnen

Waymood produceert urnen met de nieuwste 3D-printtechnologie wat helpt om afval te verminderen omdat er geen onnodig restmateriaal is. Het in Nederland geproduceerde PLA printfilament is gevuld met houtvezels. Dit filament is bio-based, waardoor de urnen milieuvriendelijk zijn. Ook de productie van de urnen vindt volledig plaats in Nederland. Wij geloven in de kracht van groen en daarom planten we voor elke verkochte urn een boom via Trees For All. Dit is onze manier om bij te dragen aan een betere toekomst voor onze planeet.

In samenvatting, duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de productie van urnen. Dit betekent het gebruik van milieuvriendelijke materialen, eerlijke arbeidsomstandigheden en duurzame distributie. Door voor duurzame urnen, zoals de Waymood Design Urn te kiezen, kan men bijdragen aan een beter milieu en een eerlijkere wereld. Urnen die op een verantwoorde manier zijn gemaakt en vervoerd passen bij de waarden van een duurzame cyclus van leven en overlijden.

Lees meer over onze duurzaamheidsaanpak!