Geen producten in de winkelwagen.

Hoe groot zijn de urnen?

Er zijn 4 formaten: 300 ml, 2 liter, 3 liter en 4 liter. Lees hier meer informatie over de toepassing van de verschillende formaten.

De afmetingen van de Waymood urnen zijn:

XS 300 ml, hoogte 132mm, diameter 70mm

S 1 liter, hoogte 185mm, diameter 100mm

M 2 liter, hoogte 234mm, diameter 125mm

L 3 liter, hoogte 267mm, diameter 143mm

XL 4 liter, hoogte 291mm, diameter 156mm

Zie ook Productinformatie

Welk formaat urn heb ik nodig?

De hoeveelheid as die overblijft na een crematie hangt af van een aantal factoren. Denk daarbij aan het gewicht van de overledene, de botstructuur maar ook het soort kist. Gemiddeld zal er 3 tot 3,5 liter as overblijven. Afhankelijk hiervan kan je voor een volwassene kiezen tussen een 3 en een 4 liter urn.

De 2 liter urn is bij uitstek geschikt om te combineren met de kleine urnen van 300ml. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een grote urn bij de partner van de overledene te plaatsen, en kleinere urnen bij de kinderen van de overledene neer te zetten. Een 2 liter urn is ook geschikt voor een kleiner persoon.

Daarnaast is de plek in huis nog een overweging. Als je verwacht de urn op een ruime plek neer te zetten, kan het zijn dat een grotere urn daar meer op zijn plek is. Andersom werkt dat natuurlijk ook zo. Heb je een mooi klein plekje, dan is een kleinere urn waarschijnlijk mooier.

Als je twijfelt over het formaat, raden wij je aan om te wachten met de aanschaf van een urn totdat je de as hebt kunnen ophalen bij het crematorium.

Zijn de urnen van echt hout?

De urnen zijn gemaakt van houtgevuld 3D-printfilament. Dit geeft de Waymood urnen het uiterlijk, het gevoel en de geur van echt hout.

Is het echt alleen een urn, of kan het ook voor iets anders worden gebruikt?

De Waymood-urn is mede ontstaan vanuit het idee dat een ‘urn’ meer is dan alleen een ‘ashouder’. De urn heeft ook sterk de functie van een herinneringsobject; een subtiel, stijlvol monumentje voor een dierbare. Het object hoeft natuurlijk ook niet gevuld te worden met as. Met name de kleinste urn is zeer geschikt als ‘keepsake’: een mini-urn voor het bewaren van een persoonlijk aandenken, zoals een horloge, sieraden of een brief.

Hoeveel woorden kunnen worden weergegeven op de urn met eigen dichtregel?

Op de urn met eigen dichtregel kunnen ca 15 woorden worden weergegeven. Wij nemen na bestellen altijd contact met u op om de exacte tekst af te stemmen.

Ik wil de urn graag in een urnentuin zetten, kan dat?

De urnen van Waymood zijn bedoeld voor gebruik binnenshuis. De urnen zijn niet geschikt om buiten te plaatsen, omdat regen en direct zonlicht een negatief effect hebben op de materiaalkwaliteit. Plaats de urn daarom ook binnenshuis niet in direct zonlicht.

Hoe lang duurt het voordat de urn verzonden wordt?

Wij hanteren een levertijd van, in principe, 10 tot 15 werkdagen. Mocht je, bijvoorbeeld in verband met een gedenkdag, de urn eerder nodig hebben, neem dan gerust contact op, dan kijken we wat we voor je kunnen doen.

Wat zijn de verzendkosten?

Binnen Nederland verzenden wij gratis. Buiten Nederland rekenen wij €20,-

Wat is het retourbeleid?

De Waymood urnen worden op maat, gepersonaliseerd gemaakt. Daarmee is het herroepingsrecht niet op onze urnen van toepassing. Dit houdt in dat de 14 dagen bedenktijd na levering -die voor veel andere producten geldt- niet van toepassing is.

Wij vervaardigen onze urnen met veel zorg en aandacht en hanteren hoge kwaliteitsnormen. Mocht u desondanks niet tevreden zijn met uw aankoop, neem dan gerust contact op via info@waymood.nl of +31 (0)78 84 40 552

Heb je een andere vraag? Neem gerust contact op. Je kunt hiervoor de chatknop gebruiken, een e-mail sturen naar info@waymood.nl of bellen naar 078-8440552