Voor elke urn planten wij een boom

Bij Waymood vinden we dat onze urnen in lijn moeten zijn met het idee van een duurzame cyclus van leven en overlijden. Daarom plant Waymood voor elke verkochte urn een boom via Trees for All.

Wat is Trees for All?

Trees for All is een organisatie die zich inzet voor het planten van bomen in landen waar ontbossing een groot probleem is. Bomen en bossen spelen een cruciale rol in het tegengaan van klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. Zonder bomen is er geen leven. Daarom planten ze wereldwijd nieuwe bossen, herstellen ze gedegradeerde bossen en maken ze mensen bewust van het belang van bomen. Aan de andere kant van de wereld, maar ook dichtbij huis. Voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.

Symbolische waarde

Het planten van een boom symboliseert het creëren van nieuw leven na een overlijden. Net zoals een boom groeit en evolueert, gaat ook de rouw van nabestaanden door verschillende fasen. Door het planten van een boom dragen we bij aan een betere wereld. Daarnaast geven we nabestaanden de kans om te rouwen en te helen in een omgeving van groei en nieuw leven.

Duurzaamheid

Bovendien is het planten van bomen een belangrijke stap in het behoud van onze planeet. Bomen absorberen CO2 uit de lucht en dragen zo bij aan de vermindering van broeikasgassen. Door het planten van bomen compenseren wij de CO2 uitstoot van de productie van onze urnen. Hiermee dragen wij bij aan een betere wereld en een toekomst waarin ook toekomstige generaties kunnen leven.

Onze samenwerking met Trees for All

Deze samenwerking is een natuurlijke manier voor ons om onze verantwoordelijkheid te nemen naar volgende generaties.
Met deze actie hopen we niet alleen onze ecologische voetafdruk te verkleinen, maar we hopen ook te laten zien dat rouw en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.