Geen producten in de winkelwagen.

Het ontwerp van ‘Urn Nu is het stil’ is geïnspireerd door twee dichtregels uit het gedicht ‘bootje’ van Merel Morre.

nu is het stil
nu klinkt het pas

De vormgeving van de tekst op de urn ondersteunt de boodschap. De rechte lijn die overgaat in een golvende lijn symboliseert stilte versus klank.

VANAF

0,3l
€395
1l
€520
2l
€645
3l
€745
4l
€845

*In de volgende stap kan je formaat en kleur kiezen en de urnen verder naar wens personaliseren

Beschrijving

Over ‘Urn Nu is het stil‘

‘Urn Nu is het stil‘ is een neo-crafted urn: gemaakt met de precisie van moderne techniek (3d-printen) en het persoonlijke van handwerk. De geprinte urn wordt geschuurd en vervolgens gebeitst. Zowel het met houtvezels gevulde printfilament als de gebruikte beits hebben een biologische oorsprong. En voor elke urn wordt een boom geplant.

Dit alles zorgt ervoor dat de urnen niet alleen milieuvriendelijker zijn, maar ook meer in lijn met het idee van een duurzame cyclus van leven en overlijden.

Welk formaat?

‘Urn Nu is het stil‘ is in 5 formaten verkrijgbaar. Het is goed om te weten dat er ongeveer 3 tot 3,5 liter as overblijft na crematie van een volwassene. Afhankelijk van de hoeveelheid kan je kiezen uit een 3 of 4 liter urn. Je kunt er ook voor kiezen de as te verdelen over meerdere urnen of om een deel uit te strooien en een deel te bewaren. In dat geval kan je kiezen voor een kleine urn of combinatie van meerdere urnen. De 1 en 2 liter urnen zijn bij uitstek geschikt om te combineren met de kleine urnen van 300ml.

Keepsake

De kleinste urn (300ml) is zeer geschikt als ‘keepsake’: een mini-urn voor het bewaren van een persoonlijk aandenken zoals een foto, brief of een sieraad van de overledene.

Urn personaliseren

Je maakt ‘Urn Nu is het stil‘ persoonlijk met de handige online configurator. Hiermee voeg je gemakkelijk de naam van je dierbare toe, eventueel met data of een eigen tekst. Ook selecteer je zelf de soorten hout waaruit de urn wordt samengesteld.

Specificaties

 • Inhoud
  XSmall 0,3 liter
  Small 1 liter
  Medium 2 liter
  Large 3 liter
  XL 4 liter
 • Materiaal
  Houtgevuld 3D-printfilament, geschuurd en gelakt of gebeitst
 • Houtsoort
  Dennen, noten, ebben
 • Toepassing
  Binnenshuis
 • Levertijd
  10-15 werkdagen.
5 formaten
6 kleuren
Personalisatie

Personaliseren

Alle Waymood urnontwerpen kun je nog persoonlijker maken door de naam van je dierbare, data en eventueel een eigen tekst toe te voegen. Met onze handige online configurator personaliseer je eenvoudig het ontwerp. 

Ook kun je zelf selecteren uit welke materialen de urn wordt samengesteld. Je hebt hierbij de keuze uit drie houtsoorten:

dennenhout

Dennen

notenhout

Noten

ebbenhout

Ebben

En drie dekkende monumentale 'tijdloze' kleuren:

Statengroen

Statengroen

Engels bruin

Engels bruin

nachtblauw

Nachtblauw

Waymood urnen configurator