As verdelen over meerdere urnen

Het verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis die iedereen op een unieke manier beleeft. Sommige nabestaanden zoeken troost en verbinding in het bewaren van een deel van de as van hun dierbare. Het verdelen van de as over meerdere urnen kan hierbij een rol spelen.

Gezamenlijke herinnering

Een grotere urn bij de partner en kleinere urnen bij de kinderen kan bijvoorbeeld een manier zijn om de verbondenheid tussen de overledene en de nabestaanden te behouden. Dit kan ook een gevoel van gezamenlijke herinnering geven, omdat iedereen hetzelfde monumentje heeft en daarmee ook een stukje van de overledene.

Rouwproces

Het verdelen van as kan ook bijdragen aan het rouwproces, omdat het een tastbare herinnering geeft aan de overledene. Dit kan een gevoel van nabijheid geven, waardoor het rouwproces een stuk dragelijker kan zijn.

Persoonlijke keuze

Het is belangrijk om te beseffen dat het verdelen van as een persoonlijke keuze is. Sommige nabestaanden kiezen ervoor om de as samen te houden, terwijl anderen juist kiezen voor verdeling. Er is geen juist of fout antwoord en het is belangrijk om te kiezen wat het beste aansluit bij jouw situatie en gevoel.

Verbinding in rouw

Het verdelen van as over meerdere urnen kan een unieke manier zijn om nabestaanden te verbinden in hun rouw. Door elk een eigen urn te geven, wordt een herinnering aan de overledene gedeeld. Terwijl iedereen toch een persoonlijk aandenken heeft. Bovendien kan dit ook praktisch zijn. Bijvoorbeeld wanneer de as verdeeld wordt tussen een grotere urn voor bij de partner en kleinere urnen voor bij de kinderen. Het delen van een herinnering kan ook een gevoel van verbinding geven tijdens een moeilijke tijd.

Bij Waymood Design Urnen bieden we de mogelijkheid om de as te verdelen over meerdere urnen, zodat iedereen een persoonlijk aandenken heeft dat past bij zijn of haar eigen verhaal.